Beleef u ballonvaart met Up Ballooning

Bel ons: +32(0)496450604

Nuttige tips:

Waar gaan we landen?

Geen idee! De vaarroute van een luchtballon wordt enkel bepaald door de windrichting en windsnelheid. Door gebruik te maken van de verschillende winden (als die er zijn!) kan de piloot de koers soms beïnvloeden. De landingplaats wordt gekozen in functie van de omstandigheden. Dieren en gewassen worden gemeden! Zoeken tot men een goed landingsterrein vindt is de boodschap! Dit is soms geen sinecure... .

Ben ik verzekerd?

Ben ik verzekerd? Ja, u bent goed verzekerd! De ballon waarmee u zal varen is verzekerd bij aviabel. Deze polis biedt u een wettelijk verplichte dekking. Sommige bedrijven verzekeren zich in het buitenland wat het afhandelen van mogelijke schadegevallen heel ingewikkeld maakt. Ook op dit vlak bieden wij u kwaliteit!

Mag ik roken?

Er wordt niet gerookt in de nabijheid van de ballon! Onze gasflessen met vloeibaar propaan zijn nooit ver weg. Na de vaart kunt u met voldoende afstand  van onze ballon roken.

Hoe lang duurt een ballonvaart?

U moet rekenen dat een ballon-arrangement van Up Ballooning ongeveer gemiddeld 3 à 4 uur duurt. De vaart in de lucht duur ongeveer een uur. Wij besteden veel aandacht aan de afwerking van een ballon-arrangement. Ook de afstand die de ballon aflegt of een autosnelweg in de buurt van het landingsterrein kan een rol spelen.

Mag ik fotograferen en filmen tijdens de vaart?

Jazeker! Het is altijd leuk om later aan de hand van foto’s of een video de ballonvaart nog eens te herbeleven! U wordt voor de landing wel verzocht uw camera en/of verrekijker veilig op te bergen. Doet u dit niet, dat mag ook maar op eigen risico we zijn niet aansprakelijk voor schade aan dit materiaal.

Hoe laat spreken we ongeveer af?

Warmeluchtballons kunnen niet varen wanneer er "thermiek" is. (opstijgende warme lucht) is. Daarom spreken wij ongeveer 2 uur voor zonsondergang af, voor een adembenemende avondvaart. s' Ochtends stijgen we op bij zonsopgang en genieten van de stilte een mooi zonsopkomst en een sprookjesachtig landschap. 

Het tijdstip van samenkomst is bij benadering:

Maand: Ochtendvaart: Avondvaart:
April 7u00 - 7u30 18u30 - 19u00
Mei 6u00 - 6u30 19u30 - 20u00
Juni 6u00 - 6-15  20u00 - 20u15
Juli 6u00 - 6u30 19u45 - 20u00
Augustus 6u30 - 6u45 19u00 - 19u30
September 7u00 -7u30 17u30 - 1u15
Oktober 8u00 tot 17u00 Vanaf Oktober tot April kunnen we gans de dag varen:

 

Wat als de vaart niet doorgaat?

Dan spreken we onmiddellijk een nieuwe datum af, Indien een cadeaubon dient te vervallen passen we de geldigheid van de bon aan zonder enig probleem.

Wat trek ik aan?

Vele mensen denken dat het tijdens een ballonvaart koud is. Niets is minder waar, zelfs niet in de winter! Daar we even snel als de wind varen, kan deze je niet afkoelen. Daarbij kan je profiteren van de straalingswarmte bij het verwarmen van de ballon. De kledij die u zou aandoen om die dag een wandeling te maken voldoet. Schoenen zonder hakken en waterbestendig worden aangeraden.