Up ballooning website

Up ballooning website

Nieuwe kleedje voor onze website, deze winter hebben we hard gewerkt om zowel front-end als backend in elkaar te laten lopen. We hebben de de bestelling van de bons en planning van de vaarten vereenvoudigd.
elke opmerking of verbetering mag je ons steeds mailen

Doop VITAZ Luchtballon groot succes!

Doop VITAZ Luchtballon groot succes!

Vrijdag 17 December doopte we de VITAZ luchtballon. In Waasmunster vond de officiële voorstelling van de nieuwe Cameron Z-250 voor VITAZ plaats. De directie van AZ Nikolaas  en AZ Lokeren stelde de nieuwe naam VITAZ voor aan de pers. Dit was dè gelegenheid bij uitstek om de ballon voor te stellen aan het publiek!

 

Oxygen on demand systeem aangekocht dit geeft mooie perspectieven

Oxygen on demand systeem aangekocht dit geeft mooie perspectieven

Up Ballooning gaat wel eens hoog de lucht in, maar wat is hoog? Voor een passagiers ballonvaart varen we tussen de grond en 2500ft en -+ 800meter. Maar soms zoeken we het ook wel een hoger op tot en 12000ft een -+4000m. Tot heden waren we beperkt tot deze hoogte omdat we geen zuurstof mee aan boord hadden. Deze winter hebben we een oxygen on demand systeem aangekocht en kunnen we tot 18000ft! en meer, dit geeft mooie perspectieven.

Bijna een jaar geleden: Samson & Marie – Grote rode luchtballon

Bijna een jaar geleden: Samson & Marie – Grote rode luchtballon

Wist je dat Up Balloooning aan de basis lag van deze videoclip?
De productie van studio 100 contacteerde ons een jaar geleden of we niet konden meewerken aan deze videoclip. Men wou hiervoor specifiek een “rode luchtballon”. Up Ballooning zorgde voor een rode luchtballon en coördineerde de opname. Wist je dat de beeld hiervoor opgenomen waren in Waasland, Kielderecht en de polders er omheen?

Bekijk de video hier 

De nieuwe luchtballon is geleverd!

De nieuwe luchtballon is geleverd!

Een gloednieuwe 250 Cameron Balloons Ltd. voor Up Ballooning werd vorige week verzonden in Engeland. Zaterdag pikken we de ballon op bij Cameron Balloons België. De ballon zal komende weken bij goed weer worden voorgesteld. Hij zal komende jaren een belangrijk beeld zijn in het Waaslandse luchtruim. We danken Cameron Balloons Ltd.voor de snelle levering van deze ballon.

Cadeaubon ballonvaart voor Kerst en Nieuwjaar!

Cadeaubon ballonvaart voor Kerst en Nieuwjaar!

Ben je nog opzoek naar een origineel Kerstcadeau of Nieuwjaarscadeau?

Schenk een ballonvaart en geef een onvergetelijke ervaring cadeau! Bestel vandaag nog jou cadeaubon! Hoe bestellen?

Up is bijzonder digitaal het bestellen van je cadeaubon en het plannen van je vaart gebeurd volledig online!
Bestellen en vandaag nog in je mailbox!

Up Ballooning staat garant voor prachtige ballonvaarten.

Nieuwe luchtballon voor Up

Nieuwe luchtballon voor Up

Nieuwe luchtballon vanaf Januari operationeel.

Sinds September plaatste Up Ballooning een nieuw order bij Cameron Balloons voor een Z-250. De luchtballon zal ingeschreven worden als de PH-VIT. De ballon zou einde Januari reeds te zien zijn boven het Waasland waar hij zal instaan voor Visual branding van een lokaal bedrijf.

Het is weer tijd voor Stikstof op ballongasflessen

Het is weer tijd voor Stikstof op ballongasflessen

Stikstof op Ballongasflessen

De winter periode komt eraan, door de koude neemt de druk exponentieel af. Om druk te behouden op onze brandstofsystemen gebruiken we best een inert gas samen met propaan. Stikstof is ideaal om onze gasflessen en branders te voor zien van voldoende druk en brandstof. Je kan het best Stikstof voor zien bij temperaturen onder de 10 a 12 graden. Hoeveel druk je mag steken op je flessen is afhankelijk van constructeur. Raadpleeg dus steeds je flight manual. Normaliter is dit rond de 8 Bar.

Covid schermen in een luchtballon

Covid schermen in een luchtballon

Up Ballooning maakt schermen

Up Ballooning maakt zij eigen schermen om tijdens covid periode te kunnen ballonvaren. Het bouwen van de schermen gebeurd uiterst professioneel. Deze schermen worden gekeud alvorens we deze mogen gebruiken.