Select Page
Ballonvaart voor bedrijven, bedrijfsincentive, teambuilding

Ballonvaart voor bedrijven, bedrijfsincentive, teambuilding

Als bedrijf wil je natuurlijk dat je medewerkers goed gemotiveerd blijven en dat er een goede teamspirit heerst. Er zijn veel verschillende manieren om dat te bereiken, maar een bedrijfsuitje kan daarbij helpen. En wat is er nu leuker dan een ballonvaart met het hele team? Bij Up Ballooning kun je terecht voor een bedrijfsincentive ballonvaart tot 16 personen.

Voordelen van een bedrijfsincentive ballonvaart

Een bedrijfsincentive ballonvaart heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het een unieke ervaring die niet snel vergeten zal worden. Samen met collega’s zweven door de lucht en genieten van het prachtige uitzicht, dat is iets wat niet iedereen kan zeggen te hebben meegemaakt. Daarnaast kan een bedrijfsincentive ballonvaart bijdragen aan de teambuilding. Samenwerken om de ballon op te laten en weer veilig aan de grond te krijgen vereist een goede communicatie en samenwerking. Tot slot is het een leuke beloning voor het harde werken van het team.
Het bedrijfsincentive arrangement
Het bedrijfsincentive arrangement van Up Ballooning is speciaal samengesteld voor bedrijven. Het arrangement is geschikt voor groepen tot 16 personen en bestaat uit een ballonvaart van ongeveer een uur, champagne bij de landing en een certificaat als aandenken aan de ballonvaart. Het is mogelijk om de ballonvaart te combineren met een lunch, borrel of diner op een bijzondere locatie.

De ballonvaart

De ballonvaart begint met het opzetten en opblazen van de ballon. Dit duurt ongeveer een half uur en alle deelnemers kunnen hierbij helpen. Als de ballon eenmaal klaar is, stappen de passagiers in en gaat de ballon de lucht in. De ballonvaart duurt ongeveer een uur en de piloot zal onderweg vertellen over de omgeving. Na de landing wordt er traditioneel champagne gedronken en krijgt iedereen een certificaat als aandenken.

Veiligheid

Veiligheid staat bij Up Ballooning voorop. De ballonvaart gaat alleen door bij goed weer en de piloot is altijd in het bezit van de benodigde certificaten. Daarnaast zijn alle passagiers verzekerd tijdens de ballonvaart.

Kosten en boeken

De kosten van het bedrijfsincentive arrangement zijn afhankelijk van de wensen van het bedrijf. Het is mogelijk om een offerte op te vragen via de website van Up Ballooning. Het arrangement kan geboekt worden op een datum en tijd naar keuze, mits deze beschikbaar is.

Referenties

Up Ballooning heeft al vele tevreden klanten gehad. Op de website zijn verschillende referenties te vinden van bedrijven die een bedrijfsincentive ballonvaart hebben geboekt.

Passagiersballon extra voor Up Ballooning

Passagiersballon extra voor Up Ballooning

Voor het komende seizoen zetten we een nieuwe luchtballon in. De ballon komt komende weeken van Engeland naar België. Hopelijk gaat dit vlot en kunnen we deze half deze zomer gaan inzetten.

  • De ballon zal vooral ingezet worden om meer capaciteit te hebben.
  • Om bij goed weer over Antwerpen en Gent te varen.
  • Groepen aan te kunnen van 12 tot 16 personen in een mand

Voor de ballonspotters onder ons: De G-RLDZ zal worden ingeschreven als PH-LDZ

 

Geschiedenis van de ballonvaart

Geschiedenis van de ballonvaart

De geschiedenis van de ballonvaart begon in de 18e eeuw, toen de gebroeders Montgolfier erin slaagden om de eerste heteluchtballon te bouwen. Op 4 juni 1783 stegen ze op vanuit Annonay, Frankrijk, en de ballon bereikte een hoogte van ongeveer 2000 voet voordat hij veilig landde.

In de daaropvolgende jaren werden er verschillende andere ballonvluchten gemaakt, waaronder de eerste ballonvlucht in de Verenigde Staten in 1784 en de eerste ballonvlucht in Afrika in 1862.

De ballonvaart werd snel populair in Europa en in de daaropvolgende jaren werden er verschillende andere ballonnen gebouwd en getest. Een van de meest bekende ballonvaarders uit die tijd was de Franse piloot Jean-Pierre Blanchard, die in 1785 de eerste menselijke vlucht over het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk maakte.

In België vond de eerste ballonvaart plaats op 2 september 1785, toen de ballon van Jean-Pierre Blanchard en John Jeffries opsteeg vanuit de tuin van het Koninklijk Paleis in Brussel. De ballon reisde over een afstand van 80 kilometer voordat hij in de buurt van het Nederlandse stadje Wezel landde.

In september 1992 werd de allereerste transatlantische ballonrace gehouden, met als doel om non-stop van de Verenigde Staten naar Europa te vliegen in een ballon. De race werd georganiseerd door de Amerikaanse luchtvaartpionier Don Cameron en er deden zes teams aan mee, waaronder het Belgische team van Wim Verstraeten.

Wim Verstraeten was een ervaren ballonvaarder uit België Op 9 september 1992 begonnen de zes teams aan hun reis vanuit de Verenigde Staten. Het Belgische team van Verstraeten was een van de snelste teams en leidde de race voor een groot deel van de tijd. Maar al snel werden ze geconfronteerd met uitdagingen zoals slecht weer en technische problemen, waardoor hun voorsprong langzaam verdween. Op 18 september 1992 landen ze in de buurt van Groot-Brittannië, nadat ze 6 dagen, 3 uur en 45 minuten in de lucht hadden doorgebracht. Hoewel ze niet als eerste over de finish kwamen, was hun prestatie nog steeds indrukwekkend en maakte het hen tot helden in de Belgische ballonvaartgemeenschap.

De Breitling Orbiter 3 is een beroemde ballonvaartuig dat werd gebruikt om de eerste non-stop ballonvaart om de wereld te voltooien. Het vaartuig werd ontworpen en gebouwd door de Zwitserse ballonvaarder Bertrand Piccard en de Britse ballonvaarder Brian Jones. Het duo voltooide hun historische vlucht in maart 1999, nadat ze 19 dagen, 21 uur en 47 minuten in de lucht hadden doorgebracht.

De Breitling Orbiter 3 was het derde ballonvaartuig dat werd gebouwd als onderdeel van het Breitling Orbiter-project, dat tot doel had de eerste non-stop ballonvaart om de wereld te voltooien. Het vaartuig was bijna 55 meter hoog en had een diameter van 38 meter, waardoor het het grootste ballonvaartuig was dat ooit was gebouwd.

Het vaartuig was uitgerust met een verscheidenheid aan apparatuur om de ballonvaarders te helpen navigeren en overleven tijdens hun lange reis. Dit omvatte een GPS-navigatiesysteem, een satelliettelefoon, een zuurstofsysteem en een systeem voor het zuiveren van water.

De reis van de Breitling Orbiter 3 begon op 1 maart 1999 in het Zwitserse stadje Château-d’Oex. Het vaartuig reisde vervolgens over Europa, Azië, de Stille Oceaan en Noord-Amerika voordat het uiteindelijk landde in een veld in Egypte op 21 maart.

De prestatie van Piccard en Jones in de Breitling Orbiter 3 was een mijlpaal in de geschiedenis van de ballonvaart en de luchtvaart in het algemeen. Hun vlucht brak talloze records en opende de deur naar nieuwe mogelijkheden voor de luchtvaart en de menselijke exploratie van de atmosfeer en de ruimte.

Het Breitling Orbiter-project heeft de ontwikkeling van ballonvaartuigen en luchtvaarttechnologieën verder gestimuleerd en heeft bijgedragen aan ons begrip van de atmosfeer en het milieu. De Breitling Orbiter 3 is nu te zien in het Smithsonian National Air and Space Museum in Washington D.C., waar het wordt tentoongesteld als een belangrijk stuk van de luchtvaartgeschiedenis.

 

Vanaf welke leeftijd mag je ballonvaren?

Vanaf welke leeftijd mag je ballonvaren?

Ballonvaren is een spannende en unieke ervaring die geschikt is voor mensen van alle leeftijden. Bij Up Ballooning ballonvaarten begrijpen we dat ouders soms vragen hebben over de minimumleeftijd voor ballonvaarten en of het veilig is voor kinderen. In dit artikel geven we u alle informatie die u nodig heeft over het ballonvaren met kinderen bij Up Ballooning ballonvaarten.

Minimumleeftijd voor ballonvaren bij Up Ballooning ballonvaarten

Bij Up Ballooning ballonvaarten zijn kinderen vanaf 6 jaar oud welkom om mee te gaan op onze ballonvaarten. Wij begrijpen dat ballonvaren een spannende en soms zelfs enge ervaring kan zijn voor jonge kinderen, daarom zijn onze ballonvaarten geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Kinderen moeten ook minimaal 1,20 meter groot zijn om veilig in de mand te kunnen staan en om te kunnen genieten van het uitzicht.

Veiligheid van ballonvaren met kinderen

Bij Up Ballooning ballonvaarten staat veiligheid altijd voorop. Wij nemen de veiligheid van onze passagiers, inclusief kinderen, uiterst serieus. Onze ballonvaarten worden uitgevoerd door ervaren en gecertificeerde piloten die altijd de nodige veiligheidsmaatregelen nemen om een ​​veilige en plezierige vlucht te garanderen.

Kinderen moeten altijd worden vergezeld door een volwassene tijdens onze ballonvaarten. Het is belangrijk dat de volwassene verantwoordelijk is voor het kind en ervoor zorgt dat het kind veilig blijft tijdens de vlucht. Onze ballonmanden zijn ontworpen met veiligheid in gedachten en hebben hoge zijkanten zodat kinderen niet uit de mand kunnen klimmen.

Wat te verwachten tijdens een ballonvaart met kinderen

Een ballonvaart is een onvergetelijke ervaring voor zowel volwassenen als kinderen. Tijdens onze ballonvaarten kunnen kinderen genieten van het prachtige uitzicht en de sensatie van het zweven hoog boven de grond. Onze piloten zijn getraind om rekening te houden met de leeftijd van de kinderen aan boord en kunnen de vlucht aanpassen aan hun behoeften.

Kinderen vinden het vaak leuk om te helpen bij het opzetten van de ballon en het klaarmaken van de mand. Dit kan een geweldige manier zijn om hen bij het proces te betrekken en hen te helpen zich meer op hun gemak te voelen tijdens de vlucht.

Het weer en ballonvaren met kinderen

Het weer is een belangrijke factor bij het ballonvaren en kan van invloed zijn op de veiligheid van de vlucht. Bij Up Ballooning ballonvaarten houden we het weer nauwlettend in de gaten en annuleren we vluchten als de omstandigheden niet veilig zijn. We zullen altijd proberen om de vlucht opnieuw in te plannen op een ander moment als de vlucht wordt geannuleerd vanwege het weer.

Hoelang duurt een ballonvaart?

Hoelang duurt een ballonvaart?

Hoelang duurt een ballonvaart met Up Ballooning?

Up Ballooning biedt een onvergetelijke ballonvaartervaring aan in verschillende regio’s in België. Vanuit onze jarenlange ervaring weten we dat een ballonvaart een unieke ervaring is die je niet snel zal vergeten. Als je van plan bent om een ballonvaart te boeken bij Up Ballooning, dan vraag je je wellicht af hoelang de ballonvaart duurt. In dit artikel geven we je graag meer informatie over de duur van onze ballonvaarten.

De duur van een ballonvaart

Een ballonvaart bij Up Ballooning duurt gemiddeld anderhalf uur. We raden aan om ongeveer vier uur uit te trekken voor de hele ballonvaart, inclusief het opblazen van de ballon en het vervoer terug naar het startpunt. De duur van de ballonvaart kan echter variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de weersomstandigheden en de windrichting.

Het opstijgen

Het opstijgen van een heteluchtballon is een indrukwekkend moment dat je niet snel zal vergeten. Bij Up Ballooning starten we met het opblazen van de ballon en het klaarmaken van de mand. Daarna kan je als passagier instappen in de mand en begint het opstijgen. Het opstijgen zelf duurt ongeveer 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de ballon.

De vlucht

Na het opstijgen begint de eigenlijke ballonvaart. Het gevoel van vrijheid en de adembenemende uitzichten maken dit een unieke ervaring. Tijdens de vlucht zal de piloot je meer informatie geven over de omgeving en bezienswaardigheden. De duur van de vlucht kan variëren van 1 uur tot 2 uur, afhankelijk van de windrichting en de weersomstandigheden.

De landing

De landing van een heteluchtballon is vaak een spannend moment. Bij Up Ballooning maken we gebruik van een ervaren grondteam dat de ballon zal opvangen. De piloot zal de passagiers instrueren hoe ze moeten staan tijdens de landing. Na de landing is er nog tijd voor een korte nabespreking en wordt er een glaasje champagne uitgeschonken.

Conclusie

Een ballonvaart bij Up Ballooning is een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten. De duur van de ballonvaart kan variëren, maar gemiddeld duurt een ballonvaart anderhalf uur. We raden aan om ongeveer vier uur uit te trekken voor de hele ballonvaart, inclusief het opblazen van de ballon en het vervoer terug naar het startpunt. We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen voor een onvergetelijke ballonvaart!

De beste tijd / periode voor een ballonvaart

De beste tijd / periode voor een ballonvaart

Wanneer is het de beste tijd / periode om te gaan ballonvaren met Up Ballooning?

Een ballonvaart is een unieke ervaring die je het hele jaar door kan beleven. Toch zijn er bepaalde periodes waarin het ballonvaren extra bijzonder kan zijn. Bij Up Ballooning hebben we jarenlange ervaring met het organiseren van ballonvaarten en kunnen we je vertellen wanneer de beste tijd is om te gaan ballonvaren.

De seizoenen

Elk seizoen heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden tijdens een ballonvaart. Zo kan je tijdens de lente genieten van de ontluikende natuur en de bloeiende velden. De zomermaanden bieden dan weer langere dagen en warmere temperaturen, ideaal voor een avondvaart met een prachtige zonsondergang. In de herfst kan je dan weer genieten van de kleurrijke landschappen en de oogstperiode op de velden. En tot slot kan je tijdens de winterperiode genieten van de besneeuwde landschappen en de rustgevende stilte.

De weersomstandigheden

De weersomstandigheden spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de beste tijd om te gaan ballonvaren. Bij Up Ballooning volgen we het weerbericht nauwkeurig op en beslissen we enkel te varen wanneer de weersomstandigheden veilig zijn. Over het algemeen zijn de zomermaanden de meest stabiele periode voor het weer en zijn er minder kans op onweer en regen.

De tijd van de dag

De tijd van de dag kan ook een invloed hebben op de ballonvaart. Bij Up Ballooning bieden we ballonvaarten aan bij zonsopgang en zonsondergang. Tijdens deze momenten heb je het mooiste licht om te genieten van de uitzichten. Een ballonvaart bij zonsopgang biedt je dan weer de kans om de opkomende zon te zien en de dag te beginnen op een unieke manier.

Conclusie

Bij Up Ballooning kan je het hele jaar door genieten van een onvergetelijke ballonvaart. Elk seizoen heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden. We raden aan om je ballonvaart te plannen tijdens de zomermaanden voor de meest stabiele weersomstandigheden. En vergeet niet te kiezen voor een ballonvaart bij zonsopgang of zonsondergang voor het mooiste licht. We kijken er alvast naar uit om je te verwelkomen voor een adembenemende ballonvaart!