Christof Vercauteren ballonvaarder

Wie is de ballonvaarder?

Het idee voor een eigen ballonbedrijf was een kinderdroom van Christof Vercauteren.
Net zoals zovelen wou hij in de kindertijd piloot worden. Meer nog, hij wou ballonvaarder worden!

Hij leerde de eerste knepen van het vak bij Wim Verstraeten. In 2008 nam Christof dan de eerste cursussen ter hand en begon aan zijn eerste theorielessen over de luchtvaart. Al kort daarna startte hij zijn opleiding tot ballonvaarder.

Een jaar later, na een intensieve opleiding kon Christof zich officieel commercieel ballonvaarder noemen. Nog een jaar later, in 2010 werd Up Ballooning geboren.

Dat alles maakt dat hij vandaag de dag meer dan 1500 uren ervaring op zijn teller heeft staan.

Buiten de commerciële vluchten met een heteluchtballon, In zijn vrije tijd kan je hem ook terugvinden in een Gasballon. Ook iets meer uitdaging gaat Christof niet uit de weg.

2016

Met een collega ballonvaarder maakte hij in 2016 een lange afstandsvlucht. Ze vertrokken voor deze vlucht vanuit Lochristi en voeren tot aan de voet van de Alpen. Zo verbraken ze het 10 jaar oude Belgische afstandsrecord. Ze vlogen meer dan 500 kilometer (519,542 km om exact te zijn) en deden daar zo’n zeven uur over. Ze haalden snelheden tot 100 km/h.

2017

Samen met Collega ballonvaarder Wim Thijs maakte hij in op 7 April 2017 een cross-channel flight tussen Dover en Calais een prachtige belefenis om nooit meer te vergeten!

2018

Christof starte in 2018 zijn opleiding tot Gasballon piloot. een heel andere manier van ballonvaren deze ballons varen niet op warmelucht maar op waterstof en zandzakken. We geloven dat in de toekomst terug een plaats is voor dergelijk mileuvriendelijk manier van ballonvaren. Naast zijn gaslecentie behaalde Christof zijn vergunning om ‘s nachts te gaan varen met een luchtballon.

2019

Christof maakt op 20/01/2019 zijn eerste nachtvaart in België. Het was een prachtige heldere nacht, ideaal om een nachtvaart uit te voeren. We kregen toesteming van Brussels departure om door te stijgen naar fL070 een hoogte van ongeveer 7000ft en maakte een vaart van 3u30. Het was een machtige ervaring! Met zicht over 3 grootsteden : Antwerpen, Brussel, Gent, krijg je heel wat in het visier! We genoten van een prachtige verlicht landschap, bekijk hier onder enkel foto’s

2021

In het voorjaar van 2021 legde Christof zijn instructeursexamen af. Hiervoor genoot hij opleiding bij de KNVVL. De theoretische kennis wordt bijgestuurd net als de didactische technieken. Nadien moet je samen met een leerling een vaart maken, onder supervisie uiteraard. Tijdens deze vaart worden alle aspecten die je verworven hebt getoetst. Christof slaagde hiervoor met glans. Hij wil garant staan voor een degelijke opleiding van nieuwe ballonvaarders in België.

2022